Spitalul Vechi din Ramnicu Valcea va fi modernizat anunța Presedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Dosarul cu documentațiile pentru finanțarea proiectului ” Reabilitarea, Modernizarea și Dotarea secțiilor din clădirea- Corp Principal C5, a Sitalului Județean de Urgentă Valcea, situat in Strada General Magheru”, a fost depus astazi la Compania Naționala de Investiții. Unitatea medicală se află de mulţi ani într-o stare sensibila. Constantin Rădulescu este cel care a inițiat acest proiect:

„În sănătatea vâlceană mai avem multe provocări, dar lucrăm şi sper ca în curând să vă dau vestea că Spitalul Vechi, unde e foarte greu să obţii bani, pentru că una dintre clădiri este de patrimoniu şi sunt nişte proceduri fantastice, intră în reabilitare”, declara in urma cu câteva luni preşedintele CJ Constantin Rădulescu.

Proiectul are o valoare estimată de 42 248 111 35 lei (aproximativ 422 miliarde de lei vechi). „Investiția a fost aprobată prin ordin de Ministru, urmând ca in perioada următoare sa predam obiectivul Companiei Naționale de Investiții, care va finanța și derula integral procedurile de proiectare și execuție a lucrărilor”, spune Președintele CJ. Va fi modernizată clădirea C5 a spitalului.

Pavilionului Central al Spitalului Vechi este una dintre cele mai vechi clădiri din Râmnicu Vâlcea. Clădirea aparţine sfârșitului de secol XIX, lucrările de construcție începând în anii 1890 și finalizându-se în anii 1895. Încă de la început, destinaţia pavilionului a fost aceea de spital al oraşului, pentru că la acea vreme nu exista nicio unitate spitalicească în Râmnic.

In anii 1935 s-au mai construit noi corpuri de clădiri.

Clădirea este celebra și pentru faptul ca in acest loc, in anii 1974, s- a filmat pelicula “ Mere roșii”, in regia lui Alexandru Tatos.

Articolul precedentModificări în circulaţia trenurilor, nationale si internationale!
Articolul următorSpectacole inainte de stagiune la Teatrul „Anton Pann”