Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Vâlcea, organizează vineri, 16 august 2019, ora 19,00: „Concert de muzică veche la Conacul Bălceștilor – Cântări din veacul al XIX-lea”, concert susținut de formația Trei Parale.

Concertul este integrat în ansamblul de evenimente culturale ce marchează anul Bicentenar  Nicolae Bălcescu și este o continuare a proiectelor de acest gen început cu „Vâlcea muzicală în perioada lui Anton Pann – 1848”, susținut de formația vocal instrumentală a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Aceste concerte au devenit evenimente de tradiţie organizate de Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, prin care se dorește punerea în valoare a frumuseții patrimoniului de la ansamblul muzeal „Nicolae Bălcescu”, de pe Valea Topologului, să readucem atmosfera din prima jumătate a secolului al XIX-lea prin muzica tradițională care se cânta în lumea Fanarului şi a târgurilor de acum două veacuri, culeasă de Anton Pann și alți menestrei ai vremurilor demult apuse.

Articolul precedentRestricţii de circulaţie până duminică seara
Articolul următorMii de polițiști prezenți la manifestările religioase și ceremonialele sportive. Recomandări pentru vâlceni!