De la ornamentele de prize, LCD-uri din vagoanele noi pana la sapun lichid sau bunuri apartinad calatorilor, toate acestea sunt furate din trenuri. Motiv pentru care Polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciului de Ordine Publică și cei din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Vâlcea au continuat  actiunile pentru prevenirea furturilor.

Polițiștii au fost prezenți pe mijloacele de transport feroviar, purtând discuții cu cetățenii  pentru prevenirea infracțiunilor impotriva patrimoniului si nu numai.

Oamenii au fost sfătuiți cu privire la metodele pe care le pot pune în aplicare pentru a-și feri locuința de hoți, ce trebuie să facă pentru a nu râmâne fără portfofel în mjloacele de transport în comun, fiind îndemnați să sune la poliție dacă sunt martorii unei infracțiuni.

Poliția Română recomandă celor care călătoresc cu trenul să aibă grijă la bagaje, bani și acte, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul, țineți cont de câteva recomandări ale Poliției Române:

Fiţi în permanență atenţi la bagajele și la restul bunurilor dumneavoastră!

Când urcaţi pe scara vagonului sau când vă aplecați după bagaje, puteţi deveni mai uşor o victimă a celor care fură din buzunare.

De asemenea, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară, puteți deveni victime ale furturilor.

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Nu încredinţaţi niciodată sarcina supravegherii bagajelor persoanelor pe care nu le cunoașteți!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

 

Articolul precedentInvestitii in lucrari pentru localitatile afectate de calamitati
Articolul următorGheorghe Mihăilescu, noul director general al Romsilva