Președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, este astazi gazda pentru ambasadori, consuli generali şi membri ai Corpului Diplomatic Român. Prezenti in Ramnicu Valcea, aceștia participa, după un program aprobat de Ministerul Afacerilor Externe, la evenimente prilejuite de „Ziua Diplomaţiei Româneşti”. Evenimentul, conceput pentru promovarea județului Valcea și oferirea informaţiilor necesare pentru crearea de parteneriate cu judeţul Vâlcea, atât din punct de vedere economic, cât şi turistic.
Din 2005, Ziua Diplomației Române s-a sărbătorit la 1 septembrie. În preajma acestei zile are loc și Reuniunea Anuală a Diplomației Române, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și dedicat Corpului diplomatic și consular român. Organizarea acestei zile a fost instituită prin Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului Diplomatic şi Consular al României, art.61.

Evenimentul a debutat in aceata dimineața la Teatrul Anton Pann din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde sunt amenajate expoziţii şi standuri reprezentative pentru judeţul Vâlcea.

Articolul precedentControversatul lingvist vâlcean Mihai Vinereanu, in conferința la Ramnicu Valcea
Articolul următor3 septembrie, termen final pentru cererea unică la APIA Vâlcea !