Deşi campania de informare privind sancţiunile aplicabile celor care fac mizerie pe domeniul public s-a intensificat în ultima lună, a crescut totuşi numărul celor depistaţi că aruncă pe jos coji de semniţe şi mucuri de ţigară, dar şi cel al amenzilor acordate de Direcţia Poliţie Locală a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

Nu mai puţin de şapte astfel de sancţiuni, fiecare în valoare de 2.000 lei, au primit cinci bărbaţi şi două femei care au fost surprinşi încălcând prevederile HCL nr. 50/2006 privind aprobarea Normelor de salubrizare ale municipiului, completată prin HCL nr. 365/2017.

Tot la acest capitol, au mai fost acordate şi 10 avertismente verbale.

O altă campanie de informare a poliţiştilor locali a vizat popularizarea prevederilor HCL nr. 180/2010 privind păstrarea curăţeniei municipiului de către posesorii de animale de companie, ocazie cu care cei care îşi plimbau câinii au primit, gratuit, săculeţi de plastic pentru colectarea excrementelor.

În contextul acestei acţiuni, a fost dată şi o amendă în valoare de 500 lei, s-au întocmit 22 de procese-verbale de avertisment şi s-au dat 12 avertismente verbale unor posesori de animale de companie surprinşi prin oraş fără să aibă asupra lor materialele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor produse de acestea.

Pe parcursul lunii martie, Direcţia Poliţiei Locale din cadrul Primăriei municipiului a întocmit în total, pentru diverse contravenţii, 824 de procese verbale de constatare şi sancţionare contravenţională, totalizând 150.055 lei.

Articolul precedent23 de vârstnici au fost premiaţi la intrarea în ”Clubul Nonagenarilor”
Articolul următorA început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general !