Ministrul economiei se întâlnește cu sindicatul și patronatul de la Ciech Soda Valcea.

Anunțul a fost făcut printr- un comunicat de Biroul parlamentar al deputatului vâlcean Cristian Buican.

„În urma demersurilor președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, luni, de la ora 10.00, la sediul Ministerului va avea loc o întâlnire între Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu, sindicatul și patronatul de la Ciech Soda (Uzinele Sodice Govora).

Această întâlnire, la nici două săptămâni de la instalarea Guvernului Orban, reprezintă un semnal puternic și un prim semn de normalitate a Guvernului României privind problemele grave de pe platforma chimică din județul Vâlcea.

Parlamentarul Cristian Buican consideră că seria întâlnirilor de acest gen va continua și își exprimă speranța ca în urma acestor întâlniri să se găsească soluții pe termen scurt pentru păstrarea locurilor de muncă, dar mai ales pentru a creiona și a propune soluții viabile pe termen mediu și lung.

Subliniem faptul că reprezentanții PNL de la nivel județean și central susțin orice demers onest și real de rezolvare a celei mai grave probleme economice cu care s-a confruntat județul Vâlcea în ultimii 10 ani.

Păstrarea locurilor de muncă trebuie să reprezinte principala preocupare a tuturor celor care iubesc județul Vâlcea!

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican”.

începând cu 18 septembrie, CIECH Soda România a fost nevoită să oprească activitatea și să intre în stand-by, după ce alimentarea cu abur industrial a fabricii a fost suspendată.