Drumul către mănăstirea Surpatele din județul Vâlcea a fost modernizat.

Recepția lucrărilor a avut loc astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, reprezentanților RAJDP Vâlcea și primarilor comunelor Frâncești și Păușești.

Imagine

Valoarea investiției denumită „Reabilitare și modernizare DJ 646C Băluțoaia (DJ 646B) – Mânăstirea Surpatele” se ridică la 4,5 milioane lei și a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu a anunțat începerea lucrărilor de modernizare la Drumul Județean 646C în Aprilie 2019.

„Iată că, la început de an, recepționăm o nouă investiție: modernizarea drumului către Mănăstirea Surpatele, pentru realizarea căreia au fost investiți circa 1 milion de euro și nu oricum, ci înainte de termenul prevăzut în contract. Este o bucurie pentru noi că, deși durata de execuție a lucrărilor era de doi ani, colegii de la RAJDP Vâlcea au reușit să finalizeze investiția în doar 8 luni și că încă un drum, care face parte din rețeaua de drumuri județene către mănăstiri, a fost modernizat. Consiliul Județean și-a propus să modernizeze toate drumurile către mănăstiri și ne vom atinge acest obiectiv. Spun asta deoarece anumite sectoare de drum se află în curs de reabilitare. Închei prin a vă asigura că vom continua să lucrăm pe toate drumurile județene care au nevoie de reabilitare sau modernizare și că vom avea grijă să le și întreținem. Ne respectăm astfel angajamentul luat în fața vâlcenilor care ne-au acordat încrederea lor”- Constantin Rădulescu

Mănăstirea Surpatele, cu hramul „Sfânta Treime”, se află pe Valea Otăsăului, la 3 km. distanță de Mănăstirea Dintr-un lemn. Numele provine de la satul în care este ctitorită, satul Surpatele.