Pompierii militari din cadrul I.S.U. General Magheru Vâlcea au intervenit pe parcursul noptii pentru deblocarea DN 7 A – Brezoi- Voineasa, drum blocat de căderi de copaci, accesul în  localitatea Voineasa fiind oprit.

A fost alocat un echipaj de la G.I. Brezoi pentru operațiuni de degajare arbori în sprijinul districtului de drumuri, drumul fiind deblocat după aproximativ două ore de eforturi, circulatia reluându-se în jurul orei 5.30.

De asemenea, DN 65 C, zona Cotoșmanu – a fost blocat de arbore căzut. Drumul face legătura între localitățile Popești și Roești. Pentru deblocare lucrează în acest moment un echipaj de pompieri militari.

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din intervalul 14 – 17.12.2018, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (în cantităţi de până la 54 l/mp – comuna Malaia şi strat de zăpadă de până la 96 cm – Obârşia Lotrului), administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilizare a acestora, respectiv:

● Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată, între 1- 6 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilizare a drumurilor naţionale s-a intervenit cu un număr de 66 utilaje, acţionându-se cu 769 tone material antiderapant.

Începând cu data de 16.12.2018, ora 21.00, din cauza greutăţii zăpezii, s-a intervenit pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe DN 67 B (Zătreni), DN7 A (Voineasa, Malaia), DN 7 (Cornet, Câineni, Brezoi), DN 67 (Slătioara, Măldăreşti), DN 65 C (Roeşti – Popeşti).

● Pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, grosimea stratului de zăpadă depus pe partea carosabilă fiind cuprinsă între 5 – 12 cm, RAJDP Vâlcea intervenind cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate de 77 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● Pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilizare a acestora.

La nivelul reţelelor de energie electrică la această oră sunt afectate un număr de 15 linii LEA 20 kV cu un număr de 388 PT-uri, fiind afectaţi un număr total de 9786 consumatori.

Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.

Situaţia la ora 16.00, la nivelul judeţului Vâlcea se prezintă astfel:

Pe drumurile naţionale, judeţene şi de interes local se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se acţionează pentru menţinerea în stare de viabilizare a acestora.

Referitor la nivelul reţelelor de energie electrică la această oră sunt afectate 29 linii de 20 kV cu un număr de 387 PT-uri, fiind afectaţi un număr de 8340 consumatori din localităţile:

Sălătrucel, Galicea, Nicolae Bălcescu, Brezoi, Şuşani, Fârtăţeşti, Balcesti, Lacusteni, Zatreni, Livezi, Gradistea, Maldaresti, Otesani, Voineasa, Ioneşti, Costeşti, Goleşti, Lungeşti, Dăeşti, Pesceana, Amarasti, Slătioara, Vaideeni, Brezoi, Caineni, Titesti, Perisani, Berislavesti, Stanesti, Maciuca, Copaceni, Stroesti, Slatioara, Malaia, Creţeni, Voineasa şi Oteşani.

Echipele CEZ intervin în toate zonele afectate în vederea remedierii avariilor înregistrate.

În cursul zilei de azi au mai fost suspendate cursurile şcolare şi în localităţile: Călimăneşti (Şcoala Gimnazială Jiblea Veche), Fârtăţeşti (Şcoala Gimnazială), Diculeşti (Şcoala Gimnazială), Dănicei (Şcoala Gimnazială), Şirineasa (Şcoala Gimnazială).

Articolul precedentCasa monument istoric in flacari la Olanesti !
Articolul următor„Frescele Vâlcii” la Arhivele Naționale Vâlcea !