DN 646c, drum care duce spre Mănăstirea Surpatele, va fi modernizat.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, anunța semnarea contractului de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare DJ 646 C Băluțoaia (DJ 646 B – Mănăstirea Surpatele”.

Ultimele lucrari efectuate in aceasta zona au avut loc in urma cu 20 de ani.

DJ 646 C are o lungime totală de 2,686 kilometri, porneşte din DJ 646 B – sat Băluţoaia și continuă pe teritoriul comunei Frânceşti, până la Mănăstirea Surpatele.

Proiectul prevede lucrări de refacere şi reabilitare a sistemului rutier pe întreaga lungime de 2,686 km, reabilitare drumuri laterale, consolidare podețe tubulare și amenajare accese proprietăți.

In prezent șoseaua reprezintă singura cale de acces către Manastire.

Mănăstirea Surpatele se află pe Valea Otăsăului, la 3 km distanță de „Mănăstirea Dintr-un lemn”. Numele provine de la satul în care este ctitorită, satul Surpatele, sat care aparține de comuna Frâncești, județul Vâlcea.

Lacasul de cult dateaza inca de la inceputul secolului al XVIII-lea și este ridicata pe locul altei biserici, mai vechi, ctitorita in timpul lui Neagoe Basarab, de Tudor Dragoescu si fratele acestuia, Stanciu, fii lui Popa Francu si boieri din familia Buzestilor, undeva la inceputul secolului al XVI-lea.

Complexul mănăstirii Surpatele a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Vâlcea.

Valoarea proiectului se ridica la suma de 4.437.127,46 lei (inclusiv TVA).

Articolul precedentSe fac ultimele pregătiri pentru Zilele Recoltei !
Articolul următorAu venit banii pentru Protecția Socială !