Începutul de toamnă poate fi o bună perioadă pentru a vizita obiective turistice din România. Cu peisaje impresionante, tradiții, miros de struguri copți și locuri ce prind culorile toamnei, turiștii care vor alege o scurtă plimbare în Drăgoești pot descoperi o zonă încărcată de istorie.

O comună care, deși poartă prin vreme nostalgia copilăriei, cu tradiții și arome de odinioară, se remodelează și modernizează.

Începutul toamnei și primele săptămâni de școală îl găsesc, din nou, printre oameni, pe edilul Gheorghe Melente, motivându- i și încurajându-i.

Comuna Drăgoești este descrisă de istorici drept “localitatea boierilor”, a celor care au jucat un rol important în dezvoltarea socială și economică a locului.

Localitatea este cunoscută și pentru faptul că domnitorul Mihai Viteazul a fost botezat în biserica monument de pe malul Oltului.

Unul dintre motivele care l- au determinat pe primar să inițieze crearea complexului cultural „Mihai Viteazul”.

În prezent centrul muzeu care va avea o suprafață de 4 000 mp se află în construcție.

Va fi un spațiu comunitar și educațional, o zonă complet nouă, unde vor putea fi organizate cursuri, workshop-uri (cu săli de conferințe, spectacole și întâlniri pentru dezbateri individuale și publice, activități educaționale sau de petrecere a timpului liber).

Centrul va oferi și posibilitatea organizării prezentărilor, expozițiilor, conferințelor, atelierelor de lucru.

Pregătit să își asume o nouă misiune pentru locuitorii din comuna botezului domnitorului român, edilul vâlcean declară ca este condus de încrederea schimbărilor pozitive în comunitatea domniei sale.

Cu un spirit filantropic, Gheorghe Melente susține că și- a propus și pentru viitor cele mai bune inițiative locale, implicarea activă în comunitatea pe care o reprezintă și creșterea calității serviciilor.

Recent, primăria a încheiat lucrările de execuție pentru un nou teren sintetic de sport.

În comuna Drăgoești, inclusă într- un plan de dezvoltare atât din punct de vedere al infrastructurii cât și al turismului, au continuat și lucrările pentru asfaltarea integrală a drumurilor.

În total au fost modernizaţi 12 kilometri de drumuri, în toate satele din localitate.

Și centrul comunei a fost inclus într- un proces de modernizare.

Reprezentantul localității a menționat că la aceste instituții nu au fost facute astfel de lucrari de la construirea acestora.

Localitatea Dragoești face parte din Proiectul lansat de Președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, privind modernizarea DJ 678.

Comuna dispune începând cu anii 2015 și de un centru after school.

Mai mult, oficialii Federației Romane de pescuit sportiv și- au exprimat dorința ca localitatea să dețină în viitor și o bază de pregătire pentru sportivii români ai loturilor naționale de kaiac- canoe, canotaj, pescuit sportiv.

Startul lucrărilor pentru „Drumul domnitorului Mihai Viteazul”, DJ 678, drum care străbate și comuna Drăgoești, locul care adăpostește pe malul Oltului biserica botezului domnitorului Mihai Viteazul, a fost dat în această lună.

 

Articolul precedentO nouă stagiune la filarmonica din Râmnicu Vâlcea
Articolul următorSurprins pe contrasens