Colegiul Economic din Ramnicu Valcea a incheiat un alt proiect European, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus +, proiecte de mobilitate profesionala, intitulat „SERVICII TURISTICE DE CALITATE. ELEVI IN PRACTICA EUROPEANA !”.

Proiectul „SERVICII TURISTICE DE CALITATE. ELEVI IN PRACTICA EUROPEANA !” a avut drept scop facilitarea unui numar de 31 de elevi de la Colegiul Economic sa participe la un stagiu de practica de 2 saptamani in Valencia, Spania.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

– dobandirea pe parcursul a 2 saptamani de practica in conditii reale de munca, de noi competente profesionale de catre 11 participanti, inscrisi in clasa a XI-a, specializarea „tehnician in turism”, 10 participanti inscrisi in clasa a XI-a, specializarea „tehnician in gastronomie” si 10 participanti inscrisi in clasa a X-a, specializarea „tehnician in turism si alimentatie publica”.

– facilitarea invatarii la locul de munca pentru 31 de participanti, elevi ai Colegiului Economic Rm.Valcea.

– dobandirea de noi abilitati de viata ce va usura tranzitia de la scoala la locul de munca pentru 31 de participanti.

– schimb de bune practici didactice,testarea si realizarea unui nou modul de practica „Obtinerea produselor de patiserie si cofetarie cu specific mediteraneen”, modul pentru clasa a XI-a, specializarea „tehnician in gastronomie”.

Rezultatele proiectului au fost:

1.3 stagii de practica de 2 saptamani pentru 3 specializari specifice industriei turismului.

2.Pagina de web a proiectului care va servi si ca platforma de schimb de bune practici in domeniul stagiilor de practica pentru industria turismului.

3.Modul de practica(CDL),pentru clasa a XI-a,specializarea „tehnician in gastronomie”,modul dedicat patiserei si cofetariei mediteraneene.

Impactul proiectului s-a reflectat in competentele dobandite de cei 31 de participanti in domeniul turismului,competente ce le vor usura insertia pe piata muncii atat la nivel local, cat si national si European.

 

Articolul precedentMarți 13 noiembrie, Ziua Informării Preventive !
Articolul următorTainele unei noi culturi și cursuri gratuite de limba turcă pentru vâlceni