Începând din acest an, la Târgul de Sf. Ilie din localitatea vâlceană Titești, se va desfășura un festival de obiceiuri și produse tradiționale din Țara Loviștei. El va fi completat de o prezentare a obiceiurilor și tradițiilor ansamblurilor invitate din zonele istorice ale României mari.

Pe 20 iulie, la festival la Titești participă delegații ale oierilor din toate provinciile românești, delegații din Bucovina și Basarabia, ansambluri folclorice din Argeș, Sibiu, Bistrița, Bacău, Olt, Gorj,Hunedoara și Vâlcea, Șezătoarea din Avrig, meșteri populari și comercianți de produse tradiționale din țară.

Festivalul va debuta la ora 11, cu o paradă a oierilor și a ansamblurilor folclorice, urmată de apelul provinciilor românești și citirea Proclamației de la Alba Iulia, iar dupa ce se va juca Hora unirii, se va trece la vizitarea atelierelor cu tematica tradițională.

Festivalul se va încheia cu un spectacol de muzică și dansuri populare, iar vizitatorii și participanții sunt rugați de către organizatori să poarte ie sau cămașă tradițională.

Articolul precedentBoala Parkinson poate fi ținută sub control !
Articolul următorÎntalnire cu inventatorul Răzvan Sabie