Festivalul Național de Folclor „Cântecele Oltului” a ajuns la cea de-a 50-a ediție ! În perioada 17-19 august 2018, stațiunea de pe malul Oltului va strânge din nou pe scena păstrători și purtători de tradiții din județele riverane, din vetrele etnofolclorice importante ale țării, dar și din străinatate.

Ediția jubiliară „Cântecele Oltului” va aduce in concurs ansambluri din Harghita, Brașov, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea, dar și invitați din Botoșani și Republica Moldova.

Programul manifestarilor va debuta vineri, 17 august 2018, când la ora 17,00, are loc  lansarea cărţii aniversare “Cântecele Oltului – 50”, în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic de Turism Călimăneşti.

Sâmbătă, 18 august 2018, de la ora 16,00, se desfașoară parada ansamblurilor folclorice pe traseul Primăria oraşului Călimăneşti – Hotel Central, urmată de deschiderea oficială  şi o reprezentaţie sumară a ansamblurilor pe esplanada din faţa Hotelului Central din Călimăneşti. De la orele 18,00, va debuta festivalul-concurs  propriu-zis.

Duminică, 19 august, are loc şedinţa de jurizare, un colocviu  pe  teme legate de arta spectacolului folcloric și un program de animaţie stradală. De la orele orele 15,30 are loc festivitatea de premiere, urmata de la orele 19,00, de un spectacol folcloric ”Pe plaiuri vâlcene”, sustinut de Elena Cuculici Orchestra.

Articolul precedentÎntâlnire cu contribuabilii pe tema schemei de ajutor de stat
Articolul următorLa datorie și in timpul liber