La sala mare a Bibliotecii Judetene “Antim Ivireanul” Rm. Valcea, in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Valcea, Adrian Busu, a directorului bibliotecii, Remus Grigorescu si a unui public numeros alcatuit din tineri valceni, lideri de tineret a avut loc conferinta finala a proiectului”Book(s) for EVS”.

Proiectul ‘Book(s) for EVS este un proiect de voluntariat, finantat prin programul Erasmus +, a carui mobilitate s-a desfasurat in perioada 20.8.2018-19.8.2019.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

– incluziunea sociala a  8 tineri apartinand categoriei NEET,prin implicarea acestora in activitati voluntare in sprijinul comunitatii locale valcene.

-promovarea antreprenoriatului social in randul a 8 voluntari SEV si in randul a 200 de tineri cu oportunitati reduse din comunitatea valceana.

– promovarea cetateniei active,a educatiei non-formale,a tolerantei si solidaritatii in randul a 8 voluntari SEV si a 300 de tineri din comunitatea locala.

– initierea,dezvoltarea si implementarea a 3 metode de educatie non-formala specifice activitatilor de voluntariat.

Activitatile principale ale proiectului s-au concentrat pe un stagiu de voluntariat  de 12 luni,cu participarea a 8 tineri NEET.

Stagiul de voluntariat  a contribuit la  implementarea de ateliere de educatie interculturala, ateliere de dezvoltare personala,public speaking,reprezentatii de teatru forum, expozitii de fotografie si proiectii de filme.

Metodologia folosita pe durata stagiului de voluntariat s-a bazat pe metode de educatie non-formala ca: teatru-forum,living library,photo-voice, film-voice, debate, ateliere de lucru,open space.

In cadrul acestei conferinte finale, voluntarii(Nese Saydam,Aysenur Altan,Nino Nozadze,Mariami Gurchiani,Dmytro Goncharenko,Sarah Regab,Volha Mironova si Pelin Aydin au prezentat rezultatele muncii lor pe durata unui an de zile.

Ca si rezultat al proiectului a fost lansat filmul ”One week volunteer” film ce prezinta experienta acumulata de voluntari.

Pe termen lung proiectul pune bazele unei colaborari intre ONG-uri, biblioteci si muzee din 9 tari,parteneriat ce v-a promova programul Erasmus +.

Tot in cadrul acestui eveniment, 4 voluntari din Turcia au lansat proiectul lor de voluntariat pe termen scurt,intitulat ”Social academy 1”.

Cei 4 voluntari turci,vor desfasura un stagiu de voluntariat de 2 luni in cadrul Asociatiei Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltarii Rurale,in parteneriat cu Biblioteca Judeteana.

Articolul precedentDrumul domnitorului Mihai Viteazul, prioritate pentru președintele Consiliului Județean Vâlcea
Articolul următorRestricții de circulație începând de mâine pe DN 7 Pitești- Râmnicu Vâlcea