Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat, săptămâna trecută aprobarea ordinelor indicatorilor tehnico-economici. Printre cele 93 de obiective de investiții care vor fi realizate prin programele coordonate de Compania Națională de Investiții se află și județul Vâlcea cu două obiective pentru localitățile Costești și Roșiile.

Ministerul acordă suma de 550 de milioane de lei pentru administrațiile locale cu scopul de a reabilita infrastructura, de a construi sau a dota sălile de educație fizică școlară, pentru construirea și dotarea unor sedii de instituții publice sau a unor așezăminte culturale, restaurarea și reabilitarea unor monumente istorice sau lăcașe de cult. 

Pentru administrația locală din Costești, a fost alocată suma de 697.100 de lei pentru a susține lucrările de reabilitare a drumului de interes local din punctul Anghel

Pentru comuna Roșiile, valoarea investiției este de 4.511.462 de lei pentru obiectivul reabilitare, modernizare, dotare și extindere cămin cultural în sat Roșiile, așa cum este specificat în ordin.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, susţine că miniştrii PNL au fost implicaţi zi de zi, în funcţie de portofoliul deţinut, în gestionarea problemelor, în implementarea proiectelor şi în combaterea efectelor crizei sanitare. Şantierele au fost menţinute deschise şi au fost continuate prin PNDL, oferind în acelaşi timp proceduri de avizare mai simplificate. 

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a continuat să implementeze proiectele şi au fost deblocate programele pentru beneficierii publici, adică UAT-uri şi instituţii publice, dar şi pentru antreprenori.

 „(…) Încă de la începutul acestui an, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, a emis ordine de începere pentru 118 obiective, cu o valoare de 1 miliard de lei, plus cele de săptămâna trecută. Liberalii au reuşit să reorganizeze un minister greoi, birocratizat la maximum. Ca să nu uităm de faptul că nu a fost blocat niciun şantier sau nu a fost oprită nicio lucrare demarată prin PNDL1 şi PNDL2, ci au fost făcute toate plăţile către acele investiţii” a declarat Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Articolul precedentDN7 blocat total, din nou, în această după amiază
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana