Joi, 29 noiembrie 2018, în incinta Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea începe procesiunea religioasă prilejuită de sărbătorirea hramului Capelei Sf. Andrei –Pompieri Drăgăşani.

Procesiunea, la care sunt invitaţi să ia parte atât enoriaşii din cadrul unităţii, cât şi din afara acesteia, va începe la ora 15.00 cu oficierea slujbei religioase, iar de la ora 17.00 se va merge cu icoana “Sf. Andrei” pe mai multe străzi din Drăgăşani.

După procesiune, pompierii vor servi pe toți cei ce participă cu ceai, cozonac și se vor împărți 100 de porții de fasole persoanelor vârstnice.

În data de 30 noiembrie, începând cu ora 08.00, se va oficia o slujbă religioasă cu ocazia hramul Capelei Sf. Andrei – Pompieri Drăgăşani.

Capela Sf. Andrei– Pompieri Drăgăşani a fost sfinţită în data de 02.12.2007, iar hotărârea ridicării acesteia a luat-o conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea alături de locotenent colonelul Dincă Dumitru, comandantul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani, lăcaşul având drept  scop deservirea cadrelor inspectoratului, precum şi a enoriaşilor din zonă.

Pentru ridicarea lăcaşului de cult, au contribuit cu sume de bani atât cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea, cât şi mânăstiri arondate Arhiepiscopiei Râmnicului.

 

Articolul precedentUrma pașilor tăi…
Articolul următorDN 7D, în administrarea Consiliului Județean Vâlcea