In perioada 10- 18 Noiembrie, Muzeul Iluziilor Optice își deschide zilnic porțile la Ramnicu Valcea.

Este un muzeu unic în România, cu un caracter interactiv iar vizitatorii sunt ajutați sa înțeleagă cum funcționează iluziile. Acest lucru este posibil prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori.

Este un proiect mobil pe care realizatorii si- au propus sa il prezinte în toate marile orașe ale României.

Deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente. Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens.

„Proiectul este, în primul rând, unul educativ și neconvențional”, a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor.

Muzeul poate fi vizitat pe bază de rezervare, la [email protected] sau la numărul de telefon 0740365699.

Spectacolele se vor desfășura între orele 10:00 și 19:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe.

Muzeul se afla in sediul Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Articolul precedentTraditii Academice
Articolul următor” Frica Neagră” , la Teatrul Ariel !