Începând de miercuri, 4 ianuarie 2023 se poate face încasarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2023, stabilite prinHCL nr. 380 adoptată la finele anului trecut.

Persoanele care doresc să achite cu numerar obligaţiile către bugetul local au la dispoziţie şapte puncte de încasare, respectiv la sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24 (Arenele ”Traian”), la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”), la sediul Direcţiei de Dezvoltare Locală din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 15 (”Casa Căsătoriilor”), la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6, la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei şi  cartierul Ostroveni, pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor) sau în Piața Nord.

Ultimele două puncte de încasare îsi vor începe activitatea de luni, 9 ianuarie.

Sunt puse la dispoziţie și modalităţi de plată on-line a impozitelor şi taxelor locale.

„La propunerea primarului Mircia Gutău – ce a avut la bază disciplina financiară a contribuabililor din Râmnic, procentul foarte ridicat de colectare a veniturilor proprii (peste 99%), precum și gradul mare de accesare a fondurilor externe disponibile – nivelul sumelor datorate bugetului local pe anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea (prin HCL nr. 138/2022) unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, fapt impus tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal” au anunțat reprezentanții Râmnicului.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentHoroscop 4 ianuarie: O nouă etapă urmează în viața unor nativi – Zodia schimbărilor
Articolul următorALERTĂ METEO de vreme severă! Meteorologii anunță intensificări ale vântului inclusiv în vestul țării