Cu prilejul Zilei Universale a Iei Muzeul Satului Vâlcean și- a deschis porțile cu aceeași invitație, către tradiții și liniștea satului românesc, din vremuri îndepărtate.

Au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Bușu, directorul Muzeului Județean, Claudiu Tulugea, care au vorbit despre tradiții și expoziția de grafică și acuarelă aflată în muzeu, realizată de Lucian Marinescu.

Imagine

Imagine

Expoziția reunește 50 de tablouri în care se regăsesc o parte din construcțiile tradiționale aflate în muzeu.

Imagine

Imagine

Ineditul acestei expoziții este dat de faptul că cei dornici să viziteze muzeul se pot bucura de aceste construcții tradiționale atât în original cât și în modurile etalate de autorul lucrărilor, au declarat organizatorii.

Vizitatorii care au purtat ie au avut acces gratuit.

Începând cu data de 15 mai muzeul și- a redeschis porțile pentru vizitatori.

Imagine

„În perioada următoare, vom încerca să venim cu informații și descrieri punctuale asupra proiectelor pe care le-am stabilit alături de colegul nostru, președintele Consiliului Județean Vâlcea” au declarat reprezentanții instituției.

Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni deține zeci de gospodarii, o școală rurală veche, trei biserici de lemn, ateliere, un scranciob, un han și numeroase costume populare.

Imagine

Tot în acest loc au avut loc o parte a filmărilor peliculei lui Geo Saizescu, „Păcală se întoarce”, filmări începute în București. În rolul principal, actorul Denis Ștefan. 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentDN 73A se închide astăzi între Predeal și Râșnov
Articolul următorCirculație restricționată pe sensul către Pitești