Începând cu data de 5 decembrie se pot depune cererile pentru înscrierea în programul național de Fertilizare in Vitro al Guvernului.
 
Se vor acorda vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile care vor să aibă un copil și apelează la această procedură.
 
„(…) unul din cinci cupluri infertile trebuie să ne dea de gândit. De vină sunt mai multe cauze: stresul, poluarea alimentația nesănătoasă, alte patologii. Începând din 5 decembrie, aș vrea să reținem împreună această zi, se pot depune deja cererile online pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație (…)- a declarat Ministrul Familiei, la conferința în care au fost semnate normele de aplicare.
 
Banii vor fi acodați în două tranșe.Programul va fi disponibil și anul viitor.
 
Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.
Articolul precedentGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni a scăzut miercuri la 7, 89%. La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an