Culoare, muzică, emoții, prezentarea elevilor și dascălilor și noi proiecte, la Colegiul Național “Matei Basarab”, prima școala europeană din Județul Valcea.

Elevii au participat alături de dascălii lor la ceremonia dedicată începerii cursurilor.

Invitați la ceremonie au fost și câțiva dintre elevii care au obținut rezultate importante la examenele din acest an.

Cele mai bune rezultate din acest an la Bacalaureat au fost obținute de Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab”, Colegiul Național “Alexandru Lahovari”, Liceul Brezoi și CNI Mircea cel Bătrân.

Evenimentul, coordonat de directorul Colegiului, Alina Vețeleanu, a avut loc in prezența primarului Mircia Gutau, Inspectorului școlar Constantin Nițu, viceprimarului Carmen Preda, reprezentantilor prefecturii, poliției, jandarmeriei Valcea și a partenerilor liceului.

Invitați să îi încurajeze și susțină pe tineri au fost și doi dintre foștii elevi ai liceului, Alin Pavelescu, profesor la Şcoala Populara de Arta, director al Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale și
părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

La finalul discursurilor amfitrionul evenimentului, Alina Vețeleanu, i- a invitat pe scenă pe elevi, alături de profesori, pentru a- și saluta colegii și invitații.

Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea este prima unitate de învățământ din județul Valcea care a primit recent titlul de “Școală Europeană” din partea Ministerului Învățământului.

Colegiul s-a clasat pe locul 8, dintre cele 61 de scoli desemnate ca urmare a implicării în proiectele europene.

Timp de trei ani, liceul valcean se poate bucura de acest privilegiu si va avea prioritate în cazul aplicării pentru noi proiecte europene.

Articolul precedentTur de forţă al primarului Mircia Gutău la deschiderea noului an şcolar
Articolul următorJandarmeria Vâlcea prezentă la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar