Inspectorul Școlar General, Andra Bică, anunță deschiderea programului pentru înscrierea elevilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020.

Părinții ai căror copii vor împlini vârsta de 6 ani până pe data de 31 august 2019, inclusiv, au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare (conform Ordinului MEN nr. 3181/18.02.2019 privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020)

La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea celor mici are loc în perioada 26 februarie-20 martie 2019.

Depunerile cererilor se vor face în două etape.

Prima etapă: 4 – 22 martie, de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00 (părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ)

29 martie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi.

Cea de- a doua etapă (participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă): 2- 8 aprilie

Părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile.

11 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie)

După completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care au solicitat înscrierea pentru validarea cererii.

La nivelul județului Vâlcea aproximativ 3 000 de copii se vor înscrie în clasele pregătitoare în acest an.

Articolul precedentAlertă meteo în județul Vâlcea
Articolul următorProcurorii vâlceni vor suspenda activitatea cu publicul până la începutul lunii Martie, începând de mâine