Care alegorice, recoltă, muzică și concursuri, la sărbătoarea viilor din Drăgășani.
Astăzi a debutat sărbătoarea tradițională „Culesul viilor”. Alături de localnici și turiști au fost prezenți și inspectorul școlar Andra Bică, alături de președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
(Sursa foto: Andra Bică Facebook)
„Culesul Viilor” și „Sărbătoarea vinului” îi aduc pe invitați în principalele locuri de promenadă sau concerte din orașul Drăgășani.
In Drăgășani nu doar se culeg strugurii.
Ca o încununare a eforturilor de peste an, comunitatea se va reuni pentru a celebra recolta și…generozitatea lui Bacchus.
Și în acest an autoritățile au decis să facă acest lucru în cadrul unei noi ediții a festivalului viilor.
Nu vor lipsi culegătorii, mesele cu bucate tradiționale, muzica, întrecerile și prețioasa recoltă.
Sărbătoarea din acest an a debutat cu Drumul Carului Alegoric și un concurs.
Printre artiștii care vor cânta în aceste zile pe scenele din Drăgășani se regăsesc Maria Dragomiroiu, Rapsodia Vâlceană, Mioara Raica, Cristina Udrea, Pepe, Amna și tineri ce fac parte din Clubul elevilor, Drăgășani, a anunțat primarul Cristian Nedelcu.
Evenimentul se va încheia duminică, 29 Septembrie, cu un concert susținut de Pepe.
Cea dintâi atestare documentară a localității este 7 iunie 1535, dintr-un hrisov al domnitorului Vlad al VII-lea Vintilă de la Slatina: „jupânul Fârtat pârcălabul și fiii lui, ca să-i fie în Lălești și Drăgașani și în Murgești, pentru că i-au fost bătrâne și drepte moșii de moștenire”.
Principalele ocupații ale locuitorilor au fost și sunt cultivarea viței de vie și prelucrarea strugurilor. Renumele viilor și vinului de Drăgășani a fost recunoscut de- a lungul timpului.
În 1772 austriacul Von Bauer scrie în memoriile sale despre localitatea Drăgășani: „sat cu o casă episcopală, o curte boierească, o biserică, vii și un târg”.