Hidroelectrica a pus în funcțiune astăzi Hidroagregatul I de la Hidrocentrala Călimănești, după efectuarea unor ample lucrări de retehnologizare. Ministrul Energiei și președintele Hidroelectrica, prezenți la eveniment.

Modernizările au vizat creșterea fiabilității și mărirea duratei de funcționare a instalațiilor cu cel puțin un nou ciclu de viață.

În prezenţa Ministrului Energiei, Anton Anton, a președintelui Directoratului Hidroelectrica,  Bogdan Badea, a subprefectului Aurora Gherghina, a deputatului Dumitru Lovin, precum și a reprezentanţilor constructorului şi furnizorului de echipamente, Hidroelectrica a pus în funcțiune Hidroagregatul I de la Hidrocentrala Călimănești.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a subliniat faptul că proiectul este bine făcut și important pentru sectorul energetic românesc și i-a felicitat pe cei care l-au dus la bun sfârșit.

Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, vâlceanul Bogdan Badea, a declarat că investiția inaugurată astăzi, reprezintă un efort intens de echipă făcut în acest an.

A subliniat și faptul că sistemul energetic are nevoie de investiţii masive iar compania Hidroelectrica încheie un an foarte profitabil – cel mai bun din istoria Hidroelectrica.

„Succesul în ceea ce facem este, probabil, cel mai bun omagiu pe care îl putem aduce României în an centenar”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Lucrările vizând punerea în funcțiune a Hidroagregatului 1 din cadrul Hidrocentralei Călimănești au urmărit implementarea de soluții tehnologice de ultimă oră care să conducă la creșterea gradului de automatizare și a siguranței în exploatare a centralei.

Modernizările permit și comanda la distanță a echipamentelor, achiziția on-line a parametrilor electrici și tehnologici.

Articolul precedentSalon Naţional de Artă Contemporană, la Muzeul Județean
Articolul următorCupa Profesorului la fotbal in sală, organizată de Inspectoratul Școlar Judetean Vâlcea