Președintele Consiliului Județean Vâlcea și primarii comunelor Roești și Stănești au inaugurat mai multe obiective de investitii importante !

Una dintre investitii este înlocuirea unui podeț cu elemente de structură metalică, în lungime de 10,4 m, situat pe DJ 643 B, la km 31+100, pe teritoriul localităţii Roeşti, unde s-au executat lucrări de refacere structură rutieră (30 m); refacere parapet metalic (42 m) și apărări de maluri cu gabioane (amonte 4m și aval 20m).

De remarcat este că la acest obiectiv de investiții nu au fost executate intervenții majore de la punerea în funcțiune.

Tot în cursul acestei zile, în comuna Stănești au fost inaugurate două podețe situate pe același DJ 643 B, unul la km 20+950 și celălalt la km 26+300.

La podețul situat la km 20+950, în lungime de 13,8 m, cu trecere peste pârâul Gogot (Valea Țiganilor), s-au executat lucrări de refacere structură rutieră (30 m); refacere parapet metalic (48 m) și apărări de maluri cu gabioane (amonte 12 m și aval 20 m), iar la podețul situat în punctul de la km 26+300, în lungime de 17,60 m, cu trecere peste Valea Pireaga (pârâul Grănicet), s-au executat lucrări de refacere structură rutieră (30 m); refacere parapet metalic: (54 m) și apărări de maluri cu gabioane (amonte 4m și aval 20m).

”Mă încearcă un sentiment de bucurie și, în același timp, de recunoștință, pentru că Dumnezeu ne-a ajutat să facem aceste lucrări pentru binele oamenilor. Sunt bucuros că, alături de primarul comunei Roești, domnul Drăghici Constantin, dar și de primarul comunei Stănești, domnul Michiu Ionel, facem investiții care nu s-au mai făcut de foarte multă vreme.

Ceea ce este însă foarte important, și vâlcenii trebuie să știe, este că, după ce am refăcut aceste podețe, Consiliul Județean Vâlcea va reabilita drumul județean 643 B pe întreaga sa lungime de 35,873 km, drum care pornește de pe raza localităţii Diculeşti şi traversează şase dintre comunele situate pe malul stâng al pârâului Cerna, respectiv, Diculeşti, Valea Mare, Măciuca, Stăneşti, Lădeşti şi Roeşti.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în data de 12.11.2018 și presupune proiectarea şi executarea de lucrări de refacere a sistemului rutier pe o lungime de 6 km; reabilitarea sistemului rutier pe o distanţă de 29,873 km, consolidarea a 8 poduri; construirea de şanţuri şi rigole; amenajarea de podeţe, podeţe tubulare şi de acces la proprietăţi; apărări de maluri cu gabioane; construirea de ziduri de sprijin. Lucrările de execuţie vor începe în luna aprilie 2019, iar durata contractului este de 32 luni, din care 2 luni proiectare.”

Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Articolul precedentDenisa Matei și Asociația ” Mămici din Vâlcea” se alătură campaniei „Adoptă o mamă”
Articolul următorContinuă lucrările de modernizare în zonele limitrofe Râmnicului