50 de tineri din Arhiepiscopia Râmnicului, însoțiți de preoți și cadre didactice, participă în aceste zile la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) – 2019, organizată de Arhiepiscopia Craiovei.

La eveniment este prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie.

În cadrul programului artistic de la deschiderea evenimentului a susținut un scurt recital și Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului.

În acest an, gazda Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) este Arhiepiscopia Craiovei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului este reprezentată de 50 de tineri, însoțiți de preoți și cadre didactice de la parohii din cuprinsul județului, care au fost aleși pentru a vorbi despre tradițiile, cultura și spiritualitatea zonei din care provin.

La deschiderea oficială a ITO care a avut loc în Piaţa „Mihai Viteazul” din municipiul Craiova, delegația Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezentă alături de celelalte delegații ale eparhiilor ortodoxe din țară și străinătate, ai căror reprezentanți au purtat costume tradiționale, iar în mâini steagurile eparhiei, Patriarhiei Române și drapelul național.

Prima zi a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) s-a încheiat cu un program artistic. Au fost prezenți Felicia Filip, Tudor Gheorghe și Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului, condusă de pr. Siluan-Dumitru Scurtu.

Tinerii vâlceni vor participa la wokshop-uri, conferință duhovnicească susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, concerte, ateliere, expoziții și alte activități interactive.

Evenimentele vor continua până duminică, 8 septembrie și se vor încheia cu slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Maglavit și ceremonia de predare a ștafetei delegației Arhiepiscopiei Timișoarei, gazda Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) din anul 2020.

Articolul precedentCampioana întâlnește C.S.M. București pe 21 septembrie !
Articolul următorTânăr reținut pentru furt calificat