Slujire arhierească la hramul mănăstirii de sub stânca Izvorului Frumos, Mănăstirea Pahomie. Sute de credincioși au participat la sărbătorirea Sfântului Slăvit Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Mănăstirii Pahomie de la poalele Muntelui Buila.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în fața micului locaș de cult de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi.

În fiecare an, în ziua de 20 iulie, numeroși pelerini se alătură monahilor de la Mănăstirea Pahomie, așezată sub stânca Izvorului Frumos, pentru a cinsti ocrotitorul, Sfântul Slăvit Prooroc Ilie Tesviteanul.

Părintele Arhiepiscop Varsanufie a evidențiat viața Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, unul dintre cei mai mari sfinți ai Vechiului Testament.

Sfântul Ilie, a spus Chiriarhul Râmnicului, „prin viața trăită în pustie, este considerat premergător al monahilor și al monahiilor, pentru că a sihăstrit în pustiul Hozevei și a fost hrănit în chip minunat de un corb și de un înger.”

Articolul precedentNedeie din poiană, la Petrila
Articolul următorMircia Gutău îi invită în această seară pe râmniceni la o comedie outdoor, în centrul orașului