Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia anunță măsuri de carantină pentru toate persoanele care vin din România sau Bulgaria.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza declară că a semnat o nouă ordonanță care adaugă România și Bulgaria pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic.

„Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantină cetățenilor care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru toate țările extra UE și extra Schengen.
Virusul nu este învins și continuă să circule. Din acest motiv încă avem nevoie de precauție și atenție“-  Roberto Speranza.

Săptămâna trecută, guvernul de la Roma a interzis intrările în Italia din ţări unde rata de infectare cu coronavirus este prea ridicată: Serbia, Muntenegru și Kosovo, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Tot atunci ministrul Sănătății din Italia anunța că monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia.

Articolul precedentPremierul Orban: Trebuie să fim responsabili. Nu e cazul să ne gândim la relaxare, dar nu ne dorim nici restricţii
Articolul următorVIDEO Ce mesaj are Ludovic Orban pentru PSD după ce i-a făcut public numărul personal de telefon