Județul Vâlcea a fost cuprins în lista celor 12 judeţe din România în care se va derula proiectul „STEM Volunteer Readers- Ora să ȘTIM”.

Proiectul a fost derulat cu succes în Germania, încă de la lansarea din 2015.

Proiectul se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură.

Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile, anunță organizatorii.

Ca o primă etapă, formatorii vor instrui 130 de bibliotecari din România după un curs de bază ce va fi găzduit de Biblioteca Naţională a României.

Aceştia vor preda modalități de asociere a cărților de copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate de activități practice.

Următorul pas va fi ca bibliotecarii să citească săptămânal copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, din cărţile cu tematică ŞTIM.

Pentru a fi jutate, bibliotecile vor primi cutii de cărți gratuite special selectate şi materiale ce oferă sugestii de activități.

Proiectul se va desfășura în 12 județe din România: Argeș, Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Sălaj, Vâlcea și Vrancea.

Proiectul de cooperare va funcționa inițial până în iunie 2019.

În decembrie 2018, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, din Râmnicu Vâlcea, a derulat prima etapă de implementare a proiectului „Ora să știm”, în parteneriat cu bibliotecile publice din: Pietrari, Vlădești, Călimănești, Păușești-Măglași, Bunești și Tomșani.

Articolul precedentDrăgoești, povestea unei biserici celebre. Biserica botezului domnitorului Mihai Viteazul
Articolul următorSala Traian își redeschide porțile pe 10 Ianuarie