După mai bine de zeci de ani, în unele cazuri, în care drumurile județene nu au mai fost refăcute, reprezentanții Consiliului Judeţean Vâlcea continuă programul de modernizare.

Afectate de ploi, aluviuni sau traficul greu, pe multe dintre căile de acces către Județul Vâlcea asfaltul a cedat, a crăpat, sau s- a măcinat, rămânând in urmă adevărate „circuite off road”.

Din dorința de a crea o reţea de şosele moderne, reprezentantul Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, continuă procesul de refacere a infrastructurii și alături de 6 primari ai comunelor implicate in proiect, anunță începerea lucrărilor pe “Drumul Sudului”.

Drumul pornește din localitatea Diculesti și asigura legătura cu drumul național 65 C limita județul Dolj: Bălcești, Daesti, Horezu, DN 67 și cuprinde localitățile: Diculesti, Valea Mare, Măciuca, Stanesti, Ladești și Roesti.

Lungimea totala a acestui drum este de aproximativ 36 de kilometri. Contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) are o valoare totală de 53.044.642,57 lei, inclusiv TVA, dintre care: 521.312,82 lei (inclusiv TVA) pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 52.523.329,75 lei (inclusiv TVA) pentru execuţie.

Durata contractului de proiectare și execuție se va întinde pe o perioada de aproximativ trei ani.

Contractul de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat luni, 12 Noiembrie, in localitatea Roești, de Constantin Rădulescu.

Obiective: „Reabilitare şi modernizare DJ 643 B – DJ 643 – Băbeni Olteţu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stăneşti – Măciuca – Cermegeşti – Chirigeşti – Bărbărigeni – Roeşti (DN 65C)”.

“Prin Programul Național de Dezvoltare Locală Județului Vâlcea i- au fost alocate circa 7500 miliarde lei vechi, fonduri ce vor fi investite pentru modernizarea de şcoli şi grădiniţe, unităţi medicale, lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, reţele de iluminat public, reabilitarea unor drumuri locale. Din aceste fonduri, 2080 miliarde lei vechi vor fi investite în modernizarea drumurilor judeţene, fiindcă ne dorim ca vâlcenii, şi nu numai ei, să beneficieze de o infrastructură rutieră de calitate”, declara Constantin Rădulescu la finalul anului 2017.

 

 

 

 

Articolul precedentTeatrul Anton Pann pe scena mai multor festivaluri din țară !
Articolul următorPrimarul Gutău a primit Premiul Special al Galei Asociaţiei Municipiilor