Comedia de debut a lui I.L. Caragiale, „O noapte furtunoasă” va avea loc joi, 2 iulie, la Arenele Traian, din Râmnicu Vâlcea. Din distribuție va face parte, după mai bine de 5 ani, Liviu Cheloiu. Actorul a făcut parte inițial din prima distribuție a spectacolului, regizat de Doina Migleczi. O apariție spectaculoasă în piesă va fi, în premieră, cea a actorului Dan Constantin.

Liviu Cheloiu este și selecționerul principal al festivalului Babel Fest, Târgoviște.

Originar din Râmnicu Vâlcea, Liviu era desemnat în 2017 Cel mai bun actor și la Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B de la Buzău, după ce cu un an înainte câștigase același important premiu în cadrul Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din București.

A jucat peste 100 de roluri în teatru, teatru radiofonic, film și televiziune

Personajele celebrului autor vor fi pe scenă, începând cu ora 20 00.

Spectacolul, ce face parte din repertoriul prezent al teatrului vâlcean și care va fi adaptat joi seară la condiţiile și regulile stabilite în prezent, vorbește despre contrastul dintre esență si aparență, despre dorința imposibilă a unei lumi de a se numi „burgheză”.

„Printre aceste figuri, cu straniul lor veștmânt de aparență a unei culturi superioare, se agită pornirile și pasiunile omenești, deșertăciunea, iubirea, goana după câștig și mai ales exploatarea celor mărginiți, cu ajutorul frazelor declamatorii neînțelese – unul din semnele caracteristice ale epocii noastre”, scria Titu Maiorescu despre „Comediile D-lui Caragiale”.

Premiera spectacolului a avut loc în 2001 (din Distribuție făceau parte: Mihaela Mihai/Liviu Cheloiu/Ariana Șerban, Cornel Șerban, Alin Holcă, Emil Șerban/Roger Codoi).

Au fost jucate până în prezent peste 1000 de reprezentații, atât în Ramnicu Vâlcea, Teatrul de Comedie din București cât și în străinătate.

Cele două actrițe prezente în distribuția inițială, Mihaela Mihai și Ariana Șerban, au obținut premiul ex aequo de interpretare pentru rol principal feminin la festivalul internațional de teatru Korca, în 2006.

Imagine

Despre Caragiale s- a spus că „a fost un demon al veseliei” și aceasta este cheia pe care regizorul Doina Migleczi a reușit să o păstreze, au declarat criticii de teatru prezenți la spectacole.

Spectacolul va începe la ora 20 00.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentDrumuri blocate în România din cauza vremii nefavorabile
Articolul următor100% TU DECIZI! Adrian Țuțuianu, baronul cu 10 case și 20 de terenuri care a sărit dintr-o barcă în alta