S-au înmulţit atacurile animalelor sălbatice, în special ale urşilor, asupra animalelor domestice, in Perisani, Valcea. O comisie formată din specialişti s-a deplasat in zona, pentru a evalua pagubele produse de ursul care le dai batai de cap locuitorilor din zona de cateva  saptamani.  

Printre membrii comisiei convocate de edilul Ion Sandu s-a aflat şi Cristian Mihai, un paznic de vânătoare, care s-a confruntat cu asemenea atacuri.

Potrivit  martorilor ursul nu pare de prin partea locului, semănând mai degraba cu un grizzly.

“Suntem sub alertă şi deja am anunţat Romsilva şi Asociaţia Vânătorilor. Oamenii cer, solicită despăgubiri dar aici legea este extrem de alambicată. Trebuie gândită şi revăzută din punctul nostru de vedere strategia şi analiza efectivelor de animale sălbatice într-un areal predefinit”, declara Ion Sandu.

Vânătoarea urşilor este interzisă, in prezent, în România. Pot fi împuşcaţi doar urşii periculoşi, care atacă oamenii, după ce o comisie a Ministerului Mediului îşi dă acordul.

Este o birocraţie care le face probleme locuitorilor atacaţi de aceste animale, se plâng autoritatile din zonele afectate.

În România trăieşte aproape 40% din întreaga populaţie de urs brun de pe continentul european. În state precum Cehia, Ungaria, Germania sau Belgia nu mai există niciun urs.

Articolul precedentTaierile ilegale in scadere, in padurile de stat administrate de Romsilva
Articolul următorAmprente, un omagiu adus nepoatei lui Nicolae Balcescu