Alexandru Oprea, primul vâlcean care participă la prima ediție a Campionatelor Mondiale ale polițiștilor și pompierilor, organizate în China, World Police and Fire Games.

Vâlcea va fi prezentă în perioada 8- 18 August în cadrul campionatului mondial grație sprijinului a doi vâlceni.

Prezența vâlceanului în campionatul din China este posibilă datorită susținerii clinicii de oftalmologie din Râmnicu Vâlcea, Medicalma Vision și Mojito Club.

„Le mulțumesc celor de la Medicalma Vision, IPA- Secția Română și Mojito Club pentru că m-au sprijinit în participarea la această competiție, au crezut în mine și m-au încurajat!”, a declarat Alexandru pentru Realitatea de Vâlcea.

Peste 50 de probe sunt puse în acest an la dispoziția participanților.

Peste 190 de concurenți din Thailanda vor participa la WPFG la probe de tenis de masă, badminton, boxi, rugby, soccer-5, ciclism sau tenis.

“I believe Chengdu will host a great WPFG” (Cred că Chengdu va găzdui un mare Campionat), a declarat reprezentantul Royal Thai Police, prezent recent în baza care va găzdui competițiile.

Despre victorie vorbește și vâlceanul Alex Oprea care declară că va concura la peste 6 probe din concurs.

Peste 6200 de voluntari și- au anunțat prezența la prima ediție a campionatului din acest an.

Plt. maj. Alexandru Oprea a fost desemnat sportivul anului 2018 în cadrul galei organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”.

În anul 2018 Alexandru Oprea a câștigat medalii din aur și argint și la Campionatele Europene ale pompierilor şi poliţiştilor, în Gibraltar.

Articolul precedentO călătorie a lui Nicolae Bălcescu la mănăstirile vâlcene, prezentată de istoricul Florin Epure, cu prilejul Bicentenarului Nicolae Bălcescu
Articolul următorDeputatul Dumitru Lovin cere sprijin pentru refacerea unei localități distruse de ploi