163 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românescă, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza sărbătoriți astăzi, la Râmnicu Vâlcea, printr-o ceremonie organizată în fața Instituției Prefectului – Județul Vâlcea. 

Imagine

Imagine

La eveniment au participat prefectul Sebastian Fârtat, cei doi subprefecți, alături de vicepreședinții Consiliului Județean Vâlcea, Andra Bica și Florian Marin, primarul minicipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, cei doi viceprimari Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, Senatorul Claidia Banu precum și alți parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, printre care și Inspectorul General Școlar Mihaela Andreianu.

Imagine

Imagine

În fata Prefecturii Vâlcea a răsunat cântecul „Hora Unirii”, imnul Unirii Principatelor Române, în interpretarea Fanfarei Județene „Constantin Brâncoveanu”.

Fanfara a susținut un concert artistic în cadrul ceremoniei de astăzi 

„Unirea Principatelor Române este și vă rămâne un moment reprezentativ pentru dorința de unitate a poporului nostru, care ne obligă și-i păstrăm vie forța de a aduce împreună întreaga suflare românescă. 
Sărbătoarea de astăzi reprezintă astfel nu numai un moment de evocare a unor evenimente care au pus bazele României moderne, ci și unul care ne arată că avem nevoie de coeziune și solidaritate, într-un efort comun de redresare în urma unui perioade dificile pe care încă o traversăm. 
Uniți și împreună putem să îndeplinim orice deziderat!

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!”- Sebastian Fârtat
Prefectul județului Vâlcea

Sursa: Realitatea de Valcea