Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din perioada 25 – 26.01.2019, când la nivelul judeţului Valcea au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 2 l/mp la Greblesti, respectiv 33 l/mp la Malaia), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 0 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 140 cm/Obârşia Lotrului), administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora.

● pe drumurile naţionale din Valcea, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:

– DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, circulatia se desfasoara ingreunat pe un sens si jumatate si este zapada partiala de 1-3 cm;se lucreaza cu 1 3 ATB +lama si 2 unimog+ lama cu 2 autofreze la largire;

– Ninge slab in zona Vidra OB.Lotrului, in rest este burnita. Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, se patruleaza cu auto, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.

● pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în condiţii normale, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti pe DJ 703N km 4-18 (drum de acces la Releul Cozia);

nu a fost necesara interventia cu material antiderapant (nisip şi sare).

● pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

Totodată, din cauza precipitaţiilor, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de 4 gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Creteni sat Izvoru, Lungesti sat Fumureni, Tetoiu sat Nenciulesti , Tomsani sat Baltateni.

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.

La nivelul reţelelor de energie electrică la această oră sunt afectate un număr de 3 linii LEA 20 kV cu un număr de 23 PT-uri din 2 localităţi parţial afectate (Voineasa, Berislavesti, , cu un număr total de 65 consumatori(case si operatori economici, inclusiv partia Mioarele).

Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.

Articolul precedentCod galben de inundații în județul Vâlcea și alte șapte județe din țară!
Articolul următorRecrutare la Centrul militar judetean Valcea !