Turiștii prezenți în aceste zile la Brezoi au avut ocazia să pornească într-o nouă călătorie muzicală, participând la cea de-a treia ediție a unui festival ce devine, an cu an, tradiție în România, Open Air Blues Festival Brezoi, Vâlcea.

În micul orășel Brezoi, locul în care poveștile italienilor şi experiența trăită de doctorul stagiar Dragoş Serafim l-au inspirat pe celebrul regizor Silviu Purcărete să realizeze un film în care fantasticul şi romantismul zonei creează o atmosferă magică, tânărul Mihai Mugescu a ales să ducă mai departe, prin muzică, renumele orașului de munte.

Și să invite în România cei mai buni artiști internaționali ai momentului, într-o locație înconjurată de munți, lacuri și păduri.

Festivalul, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de blues din țară, a adus timp de 4 zile și 4 nopți mii de spectatori, din România, Suedia, Anglia sau America, pentru a participa la concerte și workshopuri pe teme muzicale.

În prima seară publicul a putut fi alături de Beth Hart, una dintre cele mai bune voci feminine din lume la ora actuala, nominalizata la Premiile Grammy si castigatoare a numeroase discuri de platină și premii muzicale.

Rând pe rând au urcat pe scenă voci care au marcat Blues-ul: Eb Davies & The Superband (pentru prima dată ȋn Romȃnia), „The White Blues King” Oscar Benton, Ana Popovic, Diana Rein, Jonathon Boogie Long.

Încă din prima zile le- au fost alături vâlcenii și turiștii care au ales sa își petreacă cele patru zile alături de prieteni, Mihai Mugescu, directorul artistic al festivalului și invitații săi.

Open Air Blues Festival Brezoi este organizat de Asociația Mentor Rock, în parteneriat cu Primăria Brezoi, Consiliul Judetean Vâlcea, cu sprijinul unor branduri comerciale.

Articolul precedentRestricții parțiale de circulație pe Valea Oltului, începând de astăzi
Articolul următorTrafic blocat în zona Brezoi