Cel mai important moment al zilei de sâmbătă a fost, în Râmnic, inaugurarea noului complex sportiv „Arenele Traian”. Oameni de afaceri, muzicieni, politicieni, actori, sportivi și nu numai, au ajuns, rând pe rând, la noul centru de spectacole și evenimente sportive.

Cuvântul de deschidere i- a aparținut primarului Râmnicului, Mircia Gutău, inițiatorul acestui proiect, propus în urmă cu 11 ani.

Evenimentul a fost urmat de concertul susţinut de Goran Bregovic, alături de trupa sa.

Sute de spectatori s- au ridicat de pe gradene dansând pe ritmurile balcanice ale cunoscutului artist.

Distracţia în aer liber a început o odată cu urcarea pe scenă a Filarmonicii vâlcene, urmată de un recital susținut de Elena Gheorghe.

Momentul cel mai aşteptat al serii a început în jurul orei 22 00, în acorduri de muzică balcanică şi ritmuri tradiţionale ţigăneşti susţinute de Goran Bregovicić & Orchestra.

Publicul a putut asculta și fredona unele dintre piesele celebrele ale muzicianului:„Ederlezi”, „Mesecina” sau „Kalashnikov”.

Un spectacol decent, profesionist, un discurs simplu și elegant al artistului care a reușit să ridice în picioare publicul, implicându- l în show-ul său, încheiat în aplauze și multe zâmbete.

Goran Bregović este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai lumii. Pe când avea doar șaisperezce ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme,care avea să devină una dintre cele mai populare formații rock din Europa. A creat coloane sonore pentru filme precum: “Time of the Gypsies”, “Underground”, “Arizona Dream”, special pentru regizorul Emir Kusturica.

Cu influențe din muzica tradițională țigănească și cea din Balcani, compozitorul a scris piese pentru cântăreții Iggy Pop Cesaria Evora.

Pentru vâlceni seara a reprezentat și inaugurarea noului complex sportiv „Arenele Traian”, cel mai mare din Râmnicu Vâlcea.

Complexul „Arenele Traian” cuprinde săli de fitness, judo, tenis de masă, tenis de câmp, vestiare, camere de cazare pentru sportivi, o ceainărie, alei pietonale și o parcare.

Noul complex vâlcean va avea o suprafață construită de 550 mp.

 

Articolul precedentContinua la Valcea campania „10 pentru siguranta” !
Articolul următorBianca Andreescu reușește să câștige turneul de la US Open, împotriva Serenei Williams