Țigări netimbrate descoperite de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier.

În urma unui control polițiștii au depistat un bărbat care conducea un ansamblu de vehicule, pe Drumul Național 7, direcția Sibiu – Vâlcea transportând țigarete netimbrate.

În urma controlului cabinei ansamblului de vehicule au fost găsite substanțe psihoactive, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării probelor de sânge. În urma testării cu aparatul etilotest s- a constatat că acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Verificările au fost efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Vâlcea, fiind descoperite 11.200.000 de țigarete.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau comercializare, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.