Miniştrii fondurilor europene şi agriculturii, vizită de lucru în judeţul Vâlcea. În perspectiva realizarii de investiţii masive pentru dezvoltarea statului român, ministrii fondurilor europene, Marcel Boloş şi agriculturii, Adrian Oros, au  întreprins în aceste zile o vizită de lucru în judeţul Vâlcea.

Intalnirile de lucru au fost realizate la iniţiativele factorilor politici, parlamentarii PNL, secretarilor de stat PNL  şi a primarilor PNL din judeţul Vâlcea care au vrut să se asigure că fondurile europene vor fi cheltuite pentru a garanta o creştere a standardului de viaţă, au declarat oficialii.

Imagine

Recent Ministrul Marcel Boloş a întreprins un tur de forţă în toată țara pentru deblocarea a 57 de proiecte de apă și canal si a verificat implementarea proiectelor de cercetare în valoare de 23 de milioane de euro semnate digital pentru concretizarea Hubului Hidrogenului.

Ministrul Fondurilor Europene a purtat discuții cu reprezentantul ADI APA Vâlcea, Robert Schell, primar al oraşului Brezoi, pentru ca noul plan de extindere și modernizare a proiectelor de apă și canal din județ să fie avansat.

Imagine

Aceste proiecte, la nivelul judeţului Vâlcea, sunt  în valoare de peste 216 milioane de euro şi au ca finalitate o serie de lucrări în infrastructura de apă și canal. Pentru aceste proiecte sunt pevăzute 39 de localități, iar  în total se vor realiza peste 1.000 de km de rețele de apă, 1.000 km de canal, 30 de stații de apă şi stații de epurare. De pe urma acestui proiect de 216 milioane de euro aflat în analiză la Vâlcea, 101.343 de locuitori vor beneficia de servicii de canalizare și 64.402 de apă curentă în cele 39 de unități administrativ-teritoriale.

Delegația Ministerului Fondurilor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloș, a fost însoțită de Secretarul General Adjunct al MFE, Văduva Cecilia, Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, Prim-Vicepreședintele PNL Vâlcea, senatorul Romulus Bulacu, Președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Mihaela Banu, candidatul PNL la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Imagine

Au fost, de asemenea, verificate pachetele de hrană și igienă, destinate pentru judeţul Vâlcea, având ca furnizori producători locali. Sunt aflate în curs de livrare către 1,18 milioane de români aflați în situații defavorizate, conform http://mfe.gov.ro/persoane-defavorizate/. În judeţul Vâlcea vor fi distribuite peste 22.000 de pachete, dintre care 950 în Râmnicu Vâlcea.

Imagine

În plus, la aceste întâlniri au participat 41 de primari şi membrii Biroului Politic Judeţean PNL unde s-au purtat discuţii pe tema gazelor şi a POR-urilor, dar şi cu cei din Ţara Loviştei pe tema subiectului modernizării DN7D.

La nivel de agricultură, Ministru Adrian Oros a avut o întâlnire cu reprezentanţii APIA şi AFIR din judeţul Vâlcea unde au fost dezbătute o serie de acţiuni ale agenţiilor din agricultură. De asemenea, reprezentantul Ministerului agriculturii s-a deplasat la punctul de lansare a Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină din Drăgăşani şi la cel din Mădulari, cele care asigură protecţia culturilor agricole în judeţul Vâlcea.

Imagine

În primele patru luni ale anului 2020 nivelul absorbţiei fondurilor europene s-a situat la cel mai înalt nivel comparativ cu anii anteriori. De asemenea,  tot în primele patru luni ale anului 2020, plăţile efective pentru fermieri s-au ridicat la 211 milioane de euro faţă de 136 de milioane de euro în perioada similară anului 2019. În materia implementării programului european (PNDR) din actualul exerciţiu bugetar (2014-2020), guvernul PNL a reuşit să facă corecţii şi să eficientizeze strategiile.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentTrafic aglomerat pe Valea Prahovei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 11. De la priza de Teleorman, la drona bulgărească