Nicolae al României anunță la început de an școlar continuarea proiectului „Istoria Regalității în Școli”.

Ca în fiecare toamnă, 
școala își deschide porțile pentru mii de elevi, începutul anului școlar reprezentând o nouă etapă din viața lor. Fiecare unitate de învățământ a fost preocupată, cu sprijinul autorităților locale, să asigure un climat confortabil pentru desfășurarea cursurilor în cele mai bune condiții.
Sunt emoții mari, așteptări, proiecte noi și proiecte care trebuie continuate. Învățământul este un foc continuu care implică multă dăruire din partea profesorilor și interes pentru cunoaștere din partea elevilor. 
Pentru noi, educația are cea mai mare importanță și ne dorim să fim alături de elevi și în acest an școlar. Ne-am propus continuarea proiectului ‘Istoria Regalității în Școli’ pentru că a fost primit și sustinut cu interes și preocupare pentru istorie de sute de elevi și profesori.
 Mult succes în noul an școlar!

Imagine

Nicolae al Romaniei s-a întâlnit în acțiunile anterioare cu elevi ai Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București, Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu sau elevii Școlii Serdanu, județul Dâmbovița.

Imagine

Nicolae al României le-a povestit adolescenților întâmplări și detalii inedite din viețile strămoșilor săi, le-a adus fotografii semnate de aceștia, medalii, decorații și o sabie de ceremonie care a aparținut unui ofițer.

Imagine

În cadrul întâlnirilor a avut loc și vizionarea documentarului „Despre viață – Regele Mihai I al României”.

„Vizita” de la Colegiul Național “Octavian Goga”, din Sibiu, a avut loc în cadrul unui curs online.

De la Principele Nicolae elevii au învățat despre Regalitate, valori morale, patriotism, devotament și demnitate și, totodată, au fost curioși să afle și despre rolul acțiunilor sociale, rolul voluntariatului și importanța implicării în comunitate a tinerilor elevi. De real succes o asemenea interacțiune, în ciuda situației actuale, care nu a împiedicat elevii să-și continue activitățile educaționale.Poate deloc întâmplător Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie în aceeași zi cu patronul spiritual al colegiului, Octavian Goga”, au declarat în luna aprilie reprezentanții CNOG.

Sursa: Realitatea de Valcea