Nicolae al României prezent alături de voluntari și inițiator, la construirea şi marcarea celui mai mare traseu turistic din România, „Via Transilvanica”.

Nicolae al României a participat în aceste zile, alături de iniţiatorul proiectului „Via Transilvanica”, Alin Uhlmann Ușeriu, la predarea bornelor care marchează traseul turistic.

„Este un proiect de ţară şi este foarte important pentru comunitate, noi, cetăţenii, trebuie să sprijinim un astfel de proiect. Ne vom dezvolta ca ţară mult mai repede dacă noi suntem uniţi şi ne implicăm cum putem şi unde putem”, a declarat fostul Principe Nicolae al României.

Primii 140 de kilometri din traseu au fost inaugurați pe 29 septembrie 2018.

 „Via Transilvanica”, unul dintre cele mai mari proiecte pentru drumeţii din România.

Proiectul cuprinde un traseu de circa 1.000 de kilometri, pornind de la Putna și ajungând la Drobeta Turnu Severin.

Este conceput să pună în valoare şi reţeaua de trasee Colinele Transilvaniei, înfiinţată de mai mulţi ani în zona satelor săseşti din preajma municipiului Sighişoara, au declarat organzatorii.

Ruta „Via Transilvanica” iniţiată de Asociaţia Tăşuleasa Social este împărţită în şapte regiuni istorico-culturale şi îşi propune să promoveze natura, istoria şi multiculturalitatea zonelor aparţinând celor 10 judeţe pe care le străbate (Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Via Transilvanica este un traseu de aproximativ 1.000 de kilometri conceput sa strabata Romania de la nord la sud. Proiectul este initiat de Asociatia Tasuleasa Social si coordonat de Alin Useriu.

Cei 1.000 de kilometri se pot parcurge in totalitate sau partial pe jos, cu bicicleta sau calare.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 iulie – Raed Arafat confirmă: „Un nou record de cazuri noi și de decese”
Articolul următorBilanț coronavirus 11 iulie: 698 de cazuri noi și 24 de decese