Telefon special pentru bătrânii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități.

Când vor avea nevoie de ajutor aceștia pot suna la numărul 0219998, începând din această săptămână.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a participat vineri la Baia Mare, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și secretarii de stat Ionel Bogdan și Alin Ignat, la lansarea unui proiect promițător și generos, derulat în mare parte din fonduri europene.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizării de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile și înființarea și dezvoltarea unui centru de monitorizare și coordonare care include servicii de call center.

Circa 1.000 de asistenți sociali vor fi implicați în acest proiect și estimăm că vom putea ajuta aproximativ 100.000 de persoane în toată țara.

Call center-ul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială, inaugurat azi – este emblematic pentru zona de asistență socială pe care guvernul PNL intenționează să o susțină în continuare. Proiectul – debutul unui SMURD social în România – face parte dintr-un ansamblu de pachete sociale integrate pe care le avem în vedere.

Acest proiect se adaugă altor măsuri finanțate din fonduri europene, în beneficiul persoanelor vulnerabile:

Pachete de igienă în valoare de 141,2 milioane de lei, a căror distribuție a început deja în mai multe județe și va continua în toată țara;
Pachete cu hrană în valoare de 1 miliard de lei, a căror distribuire va începe la sfârșitul acestei luni. Alimentele din aceste pachete vor fi din producția națională, ca o formă de sprijin a producătorilor români.

În următorul exercițiu financiar european avem la dispoziție 3,5 miliarde de euro pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie, fie că vorbim de tineri, vârstnici sau persoane cu dizabilități, unul dintre obiectivele majore ale guvernului PNL fiind acela de a reduce gradul de excluziune socială în România și de a atenua inechitățile- Raluca Turcan

 

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă propune 27 septembrie pentru alegerile locale
Articolul următorViceprim-ministrul Raluca Turcan, vizită de lucru în Teleorman, luni