Ceremonie de comemorare a eroilor militari, organizată sâmbătă de Forţele Navale în județul Vâlcea, la mănăstirea  Dintr-un Lemn.

Comandantul Marinei Militare, viceamiralul dr. Alexandru Mîrşu, va fi prezent sâmbătă la Mănăstirea Dintr-Un Lemn, pentru a participa la ceremonialul organizat la împlinirea a 80 de decenii de la consacrarea lăcașului de cult drept lăcaş de închinare al marinarilor şi aviatorilor.

Ceremonialul va începe la ora 17 00, anunță SMFN.

Va fi comemorat și generalul Paul Teodorescu, fost ministru al Aerului şi Marinei în perioada 1938-1940, ctitor al lăcașului, care a facilitat și restaurarea complexului monahal şi consolidarea asocierii Marinei şi Aviaţiei cu obştea Mănăstirii Dintr-un Lemn.

În urma demersurilor sale la intrarea în curtea mănăstirii au fost amplasate simboluri specifice Armatei (ancora, timona şi elicea avionului).

Vineri, începând cu ora 10 00, la sediul Arhiepiscopiei Râmnicului, va fi organizată cea de-a VIII-a ediţie a simpozionului Biserica şi Armata României, în cadrul manifestării urmând a fi aduse în atenţia publicului mărturii istorice ale legăturii spirituale dintre marinarii militari şi renumita mănăstire din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea.

Articolul precedentLocuitorii din Râmnicu Vâlcea participă la campania „România Reciclează”!
Articolul următorNoi cazuri de pestă porcină, în Vâlcea