O fetiță de 11 ani a fost luată de apa pârâului Bârlui din comuna vâlceană Lădești, mai sus de biserica Găgeni.

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru Vâlcea au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei fetițe în varstă de 11 ani, luată de apele pârâului Bârlui din comuna Lădești, satul Găgeni, puțin mai târziu, fiind dat dispărut și un bărbat, plecat în căutarea ei.

În zonă au intervenit Grupul de Intervenție Măciuca cu 1 ASAS si SMURD și cu 8 subofițeri, Grupul de Intervenție Drăgășani, șeful de tură cu 4 subofițeri, o barcă și un Duster. Între timp au fost prealertate turele libere ale Grupurilor de Intervenție de la Măciuca și Drăgășani.

În jurul orei 21:30, fetița de 11 ani a fost gasită în stare de inconștiență, însă după o oră de resuscitare a fost declarată decedată.

În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției s-a constatat, din spusele martorilor, că fetița nu fusese singură, ci împreună cu mama sa și un consătean, aceștia încercând să traverseze apele pârâului Bârlui, prin vad. Astfel, viitura formată în urma precipitațiilor abundente i-ar fi surprins pe cei trei, în încercarea de a se salva scăpând doar femeia.

La fața locului au venit în sprijinul pompierilor mai mulți polițiști și jandarmi fiind efectuate căutări până la ora 23.25 când s-a ordonat oprirea operațiunii.

Căutarile vor fi reluate în această dimineață cu echipe mixte de la ISU, polițisti și jandarmi.

Articolul precedentNoi filme in aceasta seara in centrul Ramnicului
Articolul următorMaratonul de lectura al lunii august