Luna mai anunță venirea la Râmnicu Vâlcea, la Teatrul Anton Pann, a unuia dintre cei mai renumiți scriitori francezi, Pascal Bruckner.

După evenimentul de la sfârșitul acestei săptămâni, din zilele de 4 și 5 mai, când la Teatrul Anton Pann se va putea vedea un spectacol în premieră mondială,”Crăciunul Președintelui” după o piesă scrisă de Pascal Bruckner, spectacol pus în scenă de regizoarea Chris Simion, renumitul scriitor francez va fi prezent pe 18 mai în orașul de sub Dealul Capela.

El  va veni la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, la invitația regizoarei și a managerului teatrului, Octavian Costin, special pentru a vedea cum este montată această piesă ce-i poartă semnătura.

Într-o conferință de presă, care a avut loc în urmă cu o săptămână la sediul teatrului, regizoarea Chris Simion făcea următoarea precizare:

Crăciun la Palat, titlul original al piesei, este o comedie politică, cu o temă actuală pentru orice spaţiu cultural, social, politic. La noi va pica de minune pentru că, întâmplător, este şi an electoral.

Poate va trezi în sufletele noastre ceva mai mult decât un act cultural, un act de divertisment. Poate, sper eu să trezească conştiinţa noastră, pe care uneori o avem, dar ea adoarme. O lăsăm noi să adoarmă…

Este un text care te provoacă, atât regizoral, cât şi la nivel de distribuţie. Mă bucur maxim că se întâmplă aici, la Râmnicu Vâlcea, din mai multe puncte de vedere.

Este o premieră mondială pentru că este un text unicat, montat pentru prima dată pe o scenă ca piesă de teatru.

Piesa „Crăciun la Palat” a fost scrisă de Pascal Bruckner în anul 2016 şi a mai fost prezentată în România, sub forma unui spectacol-lectură, la ediţia din 2016 a Festivalului Undercloud din Bucureşti.

Din distribuția spectacolului fac parte :

Președintele: TAVI COSTIN;

Majordomul președintelui: MARIAN RÎLEA / ALEXANDRU BETERINGHE;

Frizerul președintelui: ANDREI CĂTĂLIN;

Soția frizerului: DENISSE MOISE;

Miniștrii: DAN PUGHINEANU.

Chris Simion-Mercurian, regizoarea acestui spectacol, numită de criticul George Pruteanu la prima sa carte, scrisă la vârsta de 16 ani „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră”, membru al Uniunii Scriitorilor din România,  scriitoare și regizor de succes, cu peste 40 de spectacole puse în scenă, inițiatoarea Companiei de Teatru D’AYA și a Festivalul de Teatru Undercloud, în 2019 vine la Teatrul Anton Pan din Rm Vâlcea și montează în premieră mondială piesa de teatru scrisă de Pascal Bruckner- Crăciunul Presedintelui, spectacol la care sunteți invitați să-l vedeți la finele acestei săptămâni, în zilele de 4 și 5 mai.

Articolul precedentPrimăria Ramnicului ia măsuri pentru creşterea siguranţei elevilor
Articolul următorProgram încărcat la C.J.C.P.C.T. Vâlcea