Ploile revin in majoritatea zonelor tarii! Instabilitate astazi în multe regiuni, iar în ţinuturile de deal şi de munte se vor aduna cele mai mari cantităţi de apă.

Codul galben de ploi torențiale a fost prelungit până miercuri. Urmează încă două zile de ploi torențiale, avertizează meteorologii.

Până marți seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Până miercuri dimineața vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului.

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din țară, în condițiile în care ploile din ultimele zile au provocat deja viituri, iar ploile care sunt așteptate în următoarele zile vor agrava situația.

În vest, vreme foarte caldă astazi, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius.

Maine vor reveni aversele, în majoritatea zonelor, vor fi mai extinse în sud, în centru şi est. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Miercuri, ploile reapar la munte, in sud şi est, în rest se anunţă vreme mai bună.

Joi va ploua în ţinuturile vestice. Vântul rămâne activ în Moldova şi Dobrogea, iar temperaturile vor creste.

Articolul precedentJandarmeria Vâlcea avertizeaza !
Articolul următorHorezu Summer Music Academy 2018