Biserica Ortodoxă a săvârșit pomenirea Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara. În ziua hramului Mănăstirii Stânișoara, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul  Râmnicului, în biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Au participat stareți, starețe, monahi, monahii de la mănăstirile vâlcene și numeroși credincioși.

Pelerini de aproape și de departe au sosit la Mănăstirea Stânișoara pentru a sărbători pe Sfinții Cuvioși Neofit și Meletie, cei doi ocrotitori ai obștii monahale de la poalele muntelui Cozia.

La sărbătorirea hramului de toamnă al așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Stânișoara, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În soborul slujitorilor au fost părinți stareți de la mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a hirotesit iconom stavrofor pe preotul Siluan Dumitru Scurtu, de la Parohia Sfântul Mucenic Valentin din municipiul Râmnicu-Vâlcea, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, și arhidiacon pe diaconul Silviu Marian Dumitrașcu.

Articolul precedentVeste importantă pentru gestionarea deșeurilor în județul Vâlcea
Articolul următorUn incendiu de vegetație a izbucnit în această dimineață în Drăgășani