Arhiepiscopia Râmnicului organizează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie o conferință duhovnicească susținută de către Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos.

Tema: „Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi”.

Arhiepiscopia Râmnicului va organiza pe tot parcursul Postului Mare o serie de întâlniri cu personalități ale vieții duhovnicești.

„Schimonahul Damaschin Grigoriatul este un părinte grec care i-a întâlnit pe Părintele Dumitru Stăniloae, Părintele Paisie Olaru, Părintele Cleopa Ilie, Părintele Dionisie Ignat, Părintele Petroniu Tănase.

A învățat singur limba română și a tălmăcit în limba greacă scrieri ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul și alte zeci de volume din spiritualitatea românească.

De mai bine de douăzeci de ani, merge câteva luni pe an în Africa unde îl mărturisește pe Hristos în Congo, Burundi, Rwanda, Zair. A tradus foarte multe scrieri duhovnicești și cărți de cult în swahili, a sprijinit zidirea de biserici, construirea de spitale, școli și orfelinate” – Arhiepiscopia Râmnicului.

Conferința va avea loc pe 5 aprilie, în Sala Consiliului Județean Vâlcea, începând cu ora 18:00.

Intrarea este liberă.

Articolul precedentPrimăria Râmnicului vrea să implementeze soluţii informatice moderne
Articolul următorPercheziții în Vâlcea și alte zeci de judeţe din ţară