Zile si nopti grele pentru pompierii militari ai ISU Vâlcea, care se lupta cu flăcările care au cuprins pădurile de la Malaia și Brezoi. Incendiul din  Brezoi s-a extins in ultimele ore pe 24 de hectare, din cauza vântului, iar joi seara s-a apropiat extrem de mult de DN 7. Prefectul Judetului Valcea a mers in aceasta dimineata la fata locului.

Cine a provocat incendiile din nordul județului Vâlcea încearcă acum să afle polițiștii vâlceni. Au fost deschise deja două dosare penale în aceste cauze, după ce pompierii militari ai ISU Vâlcea au găsit dovezi în pădure că focul a fost pus intenționat. In prezent exista mai multe ipoteze.

„Se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliție Vâlcea, Cătălin Udrea.

In această dimineață prefectul judetului Valcea, Florian Marin, s-a deplasat în zona incendiului de la Brezoi, acolo unde de 3 zile mai multe forțe de intervenție, aparținând ISU Vâlcea, SVSU Brezoi și Călimănești și Ocolului silvic din zonă, sprijinite de actiunile efectuate cu un elicopter, au acționat și acționează pentru localizarea și stingerea incendiului,care s-a propagat pe aproximativ 24 ha de pădure.

Pe timpul nopții de joi spre vineri circulația s-a desfășurat alternativ pe DN 7, pentru a permite echipajelor de pompieri să stingă focul care a cuprins copacii din apropierea drumului național.

„In urma evaluării de la fața locului, pe care am realizat-o împreună cu inspectorul șef al ISU Vâlcea,domnul locotenent colonel Dan Pascaru, am stabilit că focul este ținut până la acest moment sub control și nu se impune solicitarea unor mijloace de stingere suplimentare de la alte județe. In functie de realitatea din teren vom realiza o nouă evaluare și dispune măsuri în consecință. ” declara prefectul Florian Marin.

In această dimineață traficul a fost redeschis  pe DN 7.

Articolul precedentETA SA, premiată la conferinţa anuală dedicată transportului de persoane
Articolul următorTargul Apicol Oltenia, in acest weekend la Ramnicu Valcea