Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 22 iunie, se prezintă astfel: 30 persoane în carantină instituționalizată, 2.056  persoane aflate în autoizolare la domiciliu și  nouă persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

De la ultima informare de presă, s-au înregistrat cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2,  persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus fiind în prezent internate în unitatea sanitară de suport COVID-19 din județ. Din cele cinci persoane diagnosticate cu COVID-19, două persoane se aflau în izolare la domiciliu ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar celelalte trei persoane (angajate ale DGASPC Vâlcea) au fost contact direct cu un caz pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea  a demarat o anchetă epidemiologică în vederea identificării contacților, au fost recoltate probe de la 38 persoane (personal de îngrijire) și au fost stabilite primele măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul centrului.

De asemenea, 32 dintre persoanele diagnosticate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un  spital din alt județ. Ultimul deces a fost întregistrat în cursul zilei de ieri, fiind vorba despre o persoană care se afla internată de câteva zile în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

22 06 2020

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentTronsonul Râșnov- Cristian al autostrăzii Comarnic- Brașov va fi dat în folosință cu 6 luni mai devreme
Articolul următor100% TU DECIZI! Păpușarul Daniel Chițoiu și ițele economice. Familie ucisă, de Crăciun, în accident